• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Site Haritası
Videolar
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

İsteğe Bağlı Rotasyon Olmalıdır.

Memurlarda Rotasyon İsteğe Bağlı Teşvik Edici Olmalıdır.

      Memurların tüm atama ve nakilleri, çağdaş, etkili ve verimli  teşvik edici istihdam politikaları ile hizmetlerin  ülke genelinde dengeli dağılımı mümkündür. Zorla istek dışı yer değiştirmek yerine bir takım teşviklerle beraber talep oluşturucu düzenlemeler ile dengeli dağılım mümkündür.

      Henüz rotasyon konusunda net belirgin bilgiler olmadan basında bu konuda şimdiden bir çok bilgi kirliliği oluşmuştur. Memurlar bu bilgi kirliliği içerisinde karamsar ve tedirgin bekleyiş içerisindeler. Memurlar maddi anlamda geçimini zor sağlarken rotasyonla beraber maddi anlamda zor günler geçireceği endişesi taşımaktadırlar. Bu yüzden rotasyon öncelikle isteğe bağlı, teşvik edici,kazandırıcı olmalıdır. Rotasyon uygulamasında  en az 15 yılını çalışmış memurlar kapsam dışı bırakmalıdır. Buradaki amaç en az 15 yıllık memurların çocuklarının eğitim durumu, sağlık sorunları gibi bir çok konuda mağduriyetler oluşacağından kapsam dışı bırakılmalıdırlar.

      Rotasyon esnasında  teşvik ve isteğe bağlı olarak ülke düzeyinde mevcut personelin objektif ilkelere göre adil ve dengeli  dağılımı olmalıdır. Burada memurlar arasında farklı şekillerde ayrımlara tabi tutulmamalıdır. Bariz ayrımların çalışma barışını bozacağını düşünmekteyiz.

      Zorunlu kalkınmada öncelikli bölgelere kamu hizmetinin etkin ve kaliteli yürümesinde  teşvikleri artırarak emekli, tecrübeli, iş gücünün talepleri de bu bölgeler çekilmelidir. Özel sektör kamudan emekli olan veya ayrılanları cazip tekliflerle kendi bünyelerine katmaktadırlar. Özel sektör tecrübeyi ön planda tuttuğundan bir çok alanda başarılar sağlamaktadır. Kamu kurumları özellikle kalkınmada öncelikli bölgelere tecrübeli, emekli ve diğer  personelin dikkatini çekici teşvikler paketi hazırlayarak hizmette kaliteyi artıracaktır.

      Üç yılda bir mecburi rotasyon uygulamasının ülke ekonomisine getireceği  maliyetler düşünülmelidir. Yer değişikliklerinde personel yollukları bütçeye büyük yük getirecektir.

Sağlık Eğitimcileri Derneği olarak rotasyon konusunda önerilerimiz

      1-Kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapacak personellere en az 5 yıl  yıpranma payı verilerek erken emeklilik gibi düzenlemeler olmalıdır.

      2- Kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışacak personelin maaş ve diğer özlük haklarında belirgin artışlar olmalıdır.

      3- Kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışacak personele en az bu bölgelerde 6-7 yıl gibi sürelerde çalıştıktan sonra istedikleri kurumlara herhangi bir şarta ve kritere tabi tutulmadan atanabilme şansı verilmelidir.

      4-İdarecilik ve uzmanlık kadrolarına görevlendirmelerde en az 5 yıl kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapacak personellere öncelikler tanınmalıdır.

      5-Kalkınmada öncelikli bölgelere atamalarda personelin bu bölgelerdeki geçmiş hizmetleri yok sayılmamalıdır. Eş, eğitim, sağlık durumu gibi mazeretler göz ardı edilmemelidir. Eşlerin birinin kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapması durumunda diğer eşin muaf tutulması gibi düzenlemeler olmalıdır.

      6- Kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışacak personele belirli oranlarda kira yardımı yapılmalıdır. Bu bölgelerde kiralar fazla olduğundan ekonomik olarak personelin mağduriyeti önlenmiş olur.

      7- Kalkınmada öncelikli bölgelerde en az 7 yıl görev yapan öğretmenler ve hekim dışı üniversite düzeyinde eğitimi olan sağlık çalışanlarına 1.derecede 3600 ek göstergeden emeklilik hakkı verilmeli.

      8-En az 15 Yıl görev yapmış  memurların rotasyon kapsamı dışında tutulmalıdır.

      9-Yeni atanan memurlar en az 5 yıl görev yaptıktan sonra kalkınmada öncelikli bölgelere gitmeleri sağlanmalıdır.

      Memurlarla ilgili yapılan düzenlemelerde muhakkak tüm sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmalıdır. Sadece sendikalar yerine meslekle alakalı odalar, birlikler ve derneklerinde görüşleri alınmalıdır. Rotasyon da istek dışı mağdur edici değil isteğe bağlı teşviklerle beraber talep oluşturacak düzenlemeler yapılmalıdır.

                                                                              Sağlık Eğitimcileri Derneği

Not:tüm haberlerimizin yayınlanmasında kaynak olarak derneğimizin ismi ve linki yer almalıdır.



1908 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Danışmanlık Hizmeti
Hukuki Yardım
Hava Durumu
Saat
Takvim